A A A

Ziua Europeană a Justiției Civile

13 Octombrie 2022 | 59

                                                            I N V I T A Ț I E

 

      Cu prilejul sărbătorilor Ziua juristului (19 octombrie) și Ziua Europeană a justiției civile (25 octombrie), în cadrul Judecătoriei Orhei, la datele de 25-26 octombrie 2022, începând cu orele 09.00, se va desfășura ”Ziua Ușilor Deschise”. Evenimentul are drept scop de a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a le reaminti cetățenilor că justiția este un serviciu public transparent, iar instanțele de judecată sunt instituțiile unde ei își pot soluționa litigiile, apăra drepturile și libertățile, dar și pentru a veni în ajutorul tinerilor interesați să cunoască mai multe detalii despre domeniul profesional pe care îl reprezentăm, în vederea orientării lor profesionale.

     Judecătoria Orhei adresează această invitație elevilor, studenților, tuturor celor interesați să cunoască şi să fie bine informați despre activitatea instituției noastre. Pe parcursul evenimentului atât justițiabilii, cât și alte persoane interesate vor putea adresa întrebări administrației Judecătoriei Orhei, precum și judecătorilor, angajaților din cadrul instanței. De asemenea, vor fi organizate vizite ghidate în Direcția de evidență și documentare procesuală a instanței, în sala de teleconferință și sala de audiere a minorului în condiții speciale, precum și asigurarea posibilității de a asista la ședințele publice de judecată.

         Vizitatorii vor avea posibilitatea să obțină informații despre  procesul de realizare a reformei în domeniul justiției, în special despre portalul instanțelor naționale de judecată, care oferă posibilitatea de a accesa dosarele și de a afla informația în format electronic.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon (0235) 2-04-37 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: jor@justice.md

 

Persoană de contact: Iulian Lisnic

                                 0-235-204-37