A A A

Raport privind organizarea evenimentului ,,Ziua Ușilor Deschise” la Judecătoria Orhei

02 Noiembrie 2016 | 8

Raport privind organizarea evenimentului ,,Ziua Ușilor Deschise”laJudecătoria Orhei.

 

Cu prilejul sărbătorilor Ziua juristului (19 octombrie) și Ziua Europeană a justiției civile (25 octombrie), la 19 octombrie 2016, începând cu orele 10:00, la Judecătoria Orhei s-a desfășurat ,,Ziua Ușilor Deschise”.

Instanța a fost vizitată de elevii Liceului Teoretic ,,Alecu Russo” și Colegiului de medicină din orașul Orhei, care au avut acces în compartimentele din structura instanței, au fost informați cu modul de depunere a cererilor de chemare în judecată, de circuitul dosarelor, cu modalitatea de accesare și aflare a soluțiilor dosarelor aflate pe rolul Judecătoriei Orhei, precum și asistarea în ședințele de judecată.

La rândul său Liceul Teoretic ,,Alecu Russo” a înmânat instanței de judecată publicație a Liceului Teoretic ,,Moștenitorii”.

       

 

În legătură cu multiplele solicitări din partea instituțiilor de învățământ din teritoriul raionului Orhei, referitor la petrecerea repetată a ,,Zilei Ușilor Deschise”în cadrul instanței, cu prilejul sărbătorii,,Zilei Europene a justiției civile (25 octombrie), între orele 10:00-17:00, la Judecătoria Orhei s-a desfășurat repetat ,,Ziua Ușilor Deschise”.

Instanța a fost vizitată de elevii Liceului Teoretic,,Onisifor Ghibu” și Gimnaziul,,Grigore Vieru” din orașul Orhei.

          

 

               

Astfel de manifestare se organizează anual în scopul apropierii justiţiei civile de cetăţeni, pentru a le reaminti cetățenilor că justiția este un serviciu public transparent, iar instanțele de judecată sunt instituțiile unde ei își pot soluționa litigiile, apăra drepturile și libertățile.

 Serviciul sistematizare, generalizare

a practicii judiciare, relaţii cu publicul şi mass-media

or Orhei, str Vasile Mahu, 135

Tel.: 023533009